V Postojni prva okužba v domu, v Sežani še brez

Sežanski dom upokojencev je še edini na Krasu in Notranjskem brez okužbe s covidom-19. Včeraj so namreč potrdili prvo okužbo tudi v Domu upokojencev Postojna.

Sežanski dom upokojencev je še edini na Krasu in Notranjskem 
brez okužbe s covidom-19.  Foto: Marica Uršič Zupan
Sežanski dom upokojencev je še edini na Krasu in Notranjskem brez okužbe s covidom-19.  Foto: Marica Uršič Zupan

POSTOJNA, SEŽANA > “Da, včeraj smo testirali, danes smo dobili potrditev. Saj smo pričakovali, da se bo prej ali slej to zgodilo,” je povedala direktorica doma Alenka Curk. Zato so včeraj testirali vse zaposlene in vseh 77 stanovalcev prvega nadstropja, kjer je bivala pozitivna oseba, danes bodo vzeli brise še ostalim 130 stanovalcem. Izidi bodo znani v ponedeljek; če bodo med njimi pozitivni na covid-19, bodo testiranje ponovili v torek ali sredo. Okuženo osebo so že v četrtek zvečer izolirali v rdeči coni znotraj doma. “Če bo v prihodnjih dneh okužb več, pa smo z občinskim in regijskim štabom Civilne zaščite dogovorjeni za vzpostavitev zunanje rdeče cone v kulturnem domu v Slavini,” je še dodala Curkova.

V sežanskem domu upokojencev pa okužb za zdaj še nimajo, čeprav so se v medijih pojavile drugačne informacije. “Pri nas sta bili na testiranju res pozitivni dve delavki. Vendar je ena v karanteni že od 5. novembra, ena pa še od prej, ker sta bila pozitivna njuna soproga. Po izteku karantene bi prišli v službo, a sta pred tem opravili test in ker je bil pozitiven, sta ostali še naprej doma,” je včeraj pojasnila direktorica doma Rosana Šturm. Sežanski dom tako za zdaj ostaja eden redkih brez okužb s covidom-19 med stanovalci.


Najbolj brano