V karanteni tudi en razred na OŠ Pivka, v Pivki perutninarstvo 20 okuženih

Eno od novih žarišč okužb v pivški občini je podjetje Pivka perutninarstvo, kjer je bilo do včeraj 20 potrjenih okužb. Vodstvo podjetja, ki po besedah regijskega poveljnika CZ Sandija Curka velja “za eno najbolj sanitarno urejenih v regiji”, je preventivne ukrepe še okrepilo. V karanteni je tudi en razred Osnovne šole Pivka. V pivški občini je število aktivno okuženih od včeraj naraslo že na enajst, štab CZ zato poziva k doslednemu spoštovanju ukrepov.

Novo žarišče okužb v pivški občini je podjetje Pivka perutninarstvo, kjer je bilo do včeraj 20  potrjenih okužb.
Novo žarišče okužb v pivški občini je podjetje Pivka perutninarstvo, kjer je bilo do včeraj 20 potrjenih okužb. 

PIVKA > “Na območju občine je zaznati rast števila obolelih, po vsej verjetnosti zaradi raznih zabav, praznovanj skupnega druženja, ne glede na to, da vlada in NIJZ opozarjajo na veliko mero pazljivosti. Prišlo je tudi do prenosa okužb v eno od podjetij, ki pa je odlično odreagiralo. V petek so testirali še 42 oseb, od katerih jih je 12 pozitivnih. Sprejeli so že nekatere ukrepe, s katerimi bodo skušali preprečiti dodatno širjenje virusa,” nam je danes povedal Sandi Curk.

Zaposlenim tudi merijo temperaturo

Gre za podjetje Pivka perurninarstvo, iz katerega so poslali sporočilo za medije.

Pivški župan je včeraj na delovnem obisku gostil ministra za razvoj in kohezijsko politiko Zvonka Černača, ki se je ustavil tudi na seji občinskega štaba CZ in člane seznanil s trenutno epidemiološko sliko v državi in ukrepih vlade ter o pripravi programov in aktivnosti za sofinanciranje opreme za potrebe civilne zaščite in gasilske službe iz sredstev EU.

Janez Rebec, predsednik uprave Pivke in direktor Delamarisa, je poudaril, da so po obvestilu o potrditvi okužb zaposlenih nemudoma obvestili NIJZ. “Povečali smo frekvenco razkuževanj prostorov, preventivno smo testirali večje število zaposlenih ter okrepili druge preventivne ukrepe. Ponovno smo organizirali delo od doma, kjer je to mogoče, ter pričeli z merjenjem temperature. Krizni tim, ki smo ga ustanovili že pred uradno epidemijo, ukrepe prilagaja v skladu z dogovori z NIJZ, območne enote Koper ter službami regijske Civilne zaščite. O potrebnih ukrepih se posvetujemo tudi s pristojno službo medicine dela. Situacijo nadzorujemo, zaposlene o vseh ukrepih tekoče obveščamo, ves čas pa zagotavljamo nemoten proces ter varne in kakovostne izdelke,” je zapisal Rebec.

Zaradi povečanega števila potrjenih primerov v pivški in sosednjih občinah se je že v soboto na pobudo župana Roberta Smrdelja ponovno sestal tudi občinski štab CZ Občine Pivka. (Foto: arhiv Občine Pivka)

Že doslej so bili v podjetju obvezni ukrepi redno razkuževanje prostorov, umivanje in razkuževanje rok, ločene poti - omejitev stikov ter srečevanj med enotami, prilagojen urnik malic, zagotavljanje varnostne razdalje, uporaba mask in drugo.

V karanteni tudi en razred v osnovni šoli

“V karanteni je en razred Osnovne šole Pivka. Starši otrok v karanteni so bili obveščani s strani osnovne šole, dobili bodo tudi navodila epidemiologov,” pa je Občina Pivka objavila na svoji spletni strani.

V karanteni je en razred Osnovne šole Pivka. (Foto: Veronika Rupnik Ženko)

Zaradi povečanega števila potrjenih primerov v pivški in sosednjih občinah se je že v soboto na pobudo župana Roberta Smrdelja sestal občinski štab CZ Občine Pivka, so povedali na občini. Seje štaba sta se udeležili tudi ravnateljici obeh osnovnih šol v občini, ravnateljica OŠ Pivka Alenka Tomšič in ravnateljica OŠ Košana Neva Brce. V pivški občini se je v zadnjih treh dneh število aktivno okuženih povzpelo že na enajst. Dve novi okužbi sta bili potrjeni v četrtek, v petek še tri, v soboto pa še šest.

Prepovedali uporabo zaprtih športnih objektov in prireditve v zaprtih prostorih

Občinski štab CZ se je ponovno sestal danes. Seje sta se udeležila tudi Curk in zdravnica medicine dela Beatrix Švent.

Občinski štab CZ naproša vsa podjetja v občini, da zagotovijo zaposlenim izvajanje vseh potrebnih samozaščitnih ukrepov. Prav tako poziva občane, da dosledno izvajajo vse samozaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja Covid -19. Prosi jih, da za deset dni preložijo vsa načrtovana praznovanja obletnic, rojstnih dni in piknikov.

Za deset dni, do 24. septembra, so prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov (VŠD Skala, balinarska dvorana Rešta Pivka, Kegljišče Pivka) za delovanje klubov in rekreacije. VŠD Skala ostane v uporabi za šolsko dejavnost. Vse klube, društva in tudi posameznike so pozvali, da organizacijo treningov in tekmovanj preselijo na prosto, kjer je to mogoče.

Za deset dni so prepovedali tudi vse kulturne in športne prireditve v občini, ki se izvajajo v zaprtih prostorih. Na prostem se lahko odvijajo le ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil NIJZ ter z omejitvijo števila udeležencev.

Podrobnosti o okužbah in ukrepih bodo pristojni predstavili na jutrišnji novinarski konferenci.


Najbolj brano