V Kačičah odslej manj divjanja brezvestnih voznikov

Voznike, ki se peljejo po lokalni cesti od Rodika proti Divači, v Kačičah pričakata dve hitrostni oviri. Divaška občina ju je na začetku in na koncu vasi postavila v ponedeljek. Zanju je odštela približno 4000 evrov.

 Foto: Helena Race
Foto: Helena Race

KAČIČE > Ovire so postavili na željo krajanov oziroma krajevne skupnosti. “Pobudo so dali domačini, saj je cesta nevarna. Predvsem za otroke, ki prečkajo cesto, ko gredo na šolski avtobus in z njega,” pravi Benjamin Škrlj, predsednik KS Divača.

Pritrjuje mu tudi domačin Matija Potokar, ki je tudi občinski svetnik: “Prav je, da so postavili ovire, to bo pripomoglo k varnosti, saj so nekateri vozniki skozi Kaćčiče strahovito drveli. Vozili so tudi 80 in 100 kilometrov na uro.”

Na ovinkasti cesti od Rodika proti Divači je prav v Kačičah nekaj ravnine, ki jo mnogi izkoristijo za hitenje in prehitevanje. Njihovih hitrosti ni zmanjšal niti merilnik hitrosti, ki so ga postavili pred dvema letoma, zato so zdaj ukrepali s talnimi ovirami.

Drugod v občini jih za zdaj nimajo namena postavljati, pravi divaška županja Alenka Štrucl Dovgan, saj jih namestijo le tam, kjer jih domačini izrecno želijo. Marsikomu so namreč tudi trn v peti, čeprav so učinkovito sredstvo za zmanjšanje hitrosti.


Najbolj brano