Ustvarjali so za šolski sklad

Druženje, ustvarjanje in delo za skupni cilj so vodila šolskega bazarja, ki ga že deseto leto pripravljajo na komenski osnovni šoli. Letos so s skupnimi močmi zbrali 2500 evrov, s katerim bodo napolnili šolski sklad.

Na šolskem bazarju so učenci prodajali izdelke, ki so jih pripravili 
v šoli. Izkupiček pa so namenili za šolski sklad. Foto: Petra Mezinec
Na šolskem bazarju so učenci prodajali izdelke, ki so jih pripravili v šoli. Izkupiček pa so namenili za šolski sklad. Foto: Petra Mezinec

KOMEN > Začelo se je pred desetimi leti na pobudo Katarine Pleško in takratnega predsednika sveta šole Staneta Šviglja. “Vmes smo bazar nadomestil z dobrodelnim koncertom, dogodek pa je med starši in učenci vsako leto dobro sprejet,” je pojasnila ravnateljica komenske osnovne šole Nives Cek.

Tudi letos ni bilo nič drugače. Šolska telovadnica je bila polna staršev in sorodnikov, ki so na stojnicah kupovali adventne okraske, čestitke, pecivo, svečnike in še marsikaj, kar so skupaj z učitelji pripravili učenci. Tisti iz nižjih razredov so nekoliko sramežljivo prepuščali vlogo prodajalcev učiteljicam, iz višjih pa so samozavestno prodajali svoje izdelke. “Pomembno je, da otroci ustvarjajo za skupen cilj. Vsako leto so zelo motivirani. Poleg tega učenci na tak način krepijo tudi druge veščine. Prednovoletni bazar je čas za druženje in lep začetek decembrskega dogajanja v občini,” je bila zadovoljna Cekova.

Na letošnjem bazarju so zbrali dobrih 2500 evrov, s katerimi bodo napolnili šolski sklad. Denar bodo porabili za plačilo šolskih prevozov na tekmovanja, za šole v naravi in gostovanja učencev v tujini, nakup igrač za podaljšano bivanje, športnih pripomočkov ter za pomoč socialno šibkim.


Najbolj brano