Tudi večina iz postojnske karantene že doma

Tudi večina iz postojnske karantene je po petkovi odredbi ministra za zdravje Tomaža Gantarja, da lahko osebe z izolacijo nadaljujejo na stalnem ali začasnem bivališču, že doma. Od 43 oseb, ki so tja prišle iz Španije, jih v hotelu Epic ostaja dobra tretjina, tudi dva s potrjeno okužbo, navajajo v regijskem štabu civilne zaščite za Notranjsko.Osebam, ki  so ostale v postojnskem hotelu Epic, se je sinoči 
pridružilo še pet rojakov, ki so se zvečer vrnili iz Velike Britanije. Foto: STA
Osebam, ki so ostale v postojnskem hotelu Epic, se je sinoči pridružilo še pet rojakov, ki so se zvečer vrnili iz Velike Britanije. Foto: STA

POSTOJNA > Kot so v regijskem štabu civilne zaščite zapisali na Facebooku, sta se v petek zvečer med 20. in 22. uro za odhod domov odločili slabi dve tretjini od 41 oseb, ki so karanteno po prihodu iz Španije minulo nedeljo preživljale v postojnskem hotelu Epic.

Te osebe bodo morale sicer tudi doma še dober teden preživeti v strogi karanteni, ne bodo smele zapuščati stanovanja ali hiše, hrano in ostale potrebščine jim bodo morali svojci ali prijatelji dostavljati pred vrata. Če tega ne bodo mogli sami urediti, lahko prosijo za pomoč civilno zaščito ali domačo občino.

Stanovalcem, ki so ostali v Postojni, pa se je v petek zvečer pridružilo še pet rojakov, ki so se zvečer vrnili iz Velike Britanije. Tem bodo danes ali jutri vzeli brise in jih testirali na okužbo s koronavirusom.

Po petkovi odredbi zdravstvenega ministra je večina odšla tudi iz karantene v velenjskem hotelu Paka, kje po podatkih velenjske občine ostaja še sedem oseb, med njimi dve s potrjeno okužbo s covidom-19.


Najbolj brano