Število okužb se je prepolovilo

V primerjavi s prejšnjimi dnevi, ko so v občinah Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana in Komen odkrili tudi do 50 okužb z novim koronavirusom na dan, četrtkovi izidi kažejo na umirjanje virusa, saj je bilo odkritih le 18 novih primerov.

Za otroke, katerih starši bodo tudi prihodnji teden v službi in ne 
bodo mogli zagotoviti varstva, bo v sedmih občinah odprtih 20  
vrtcev.  Foto: Veronika Rupnik Ženko
Za otroke, katerih starši bodo tudi prihodnji teden v službi in ne bodo mogli zagotoviti varstva, bo v sedmih občinah odprtih 20 vrtcev.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

SREDNJA PRIMORSKA > Največ, kar osem oseb, je bilo v četrtek okuženih v občini Ilirska Bistrica, štiri v občini Komen, dve v občini Sežana, po ena pa v postojnski, pivški, divaški in hrpeljsko-kozinski občini.

“Trenutno stanje nam daje navdih, da uspešno omejujemo širjenje okužb, če bomo šli po tej poti, lahko v naši regiji v tednu dni bistveno izboljšamo razmere,” je ocenil regijski poveljnik civilne zaščite Sandi Curk.

Delovalo bo 20 vrtcev

Vrtci, občine in štabi CZ v občinah srednje Primorske so se uskladili glede varstva otrok za prihodnji teden in se dogovorili, da bo približno 130 vzgojiteljic in njihovih pomočnic sprejelo otroke v 20 vrtcih. Gre za otroke staršev, ki morajo nujno v službo, ne morejo delati od doma in svojim malčkom ne morejo zagotoviti drugega varstva. Vse informacije in seznami enot, ki bodo odprte, so objavljeni na spletnih straneh vrtcev.

V vzgojno-izobraževalnih ustanovah sta poleg okužb v osnovnih šolah v Komnu in Ilirski Bistrici ter v hrpeljskem vrtcu od danes prisotni še dve okužbi v enotah postojnskega vrtca, tako okuženi osebi kot otroci iz skupine so v osamitvi.


Najbolj brano