Stanovanji in hiše v Pivki na voljo za manj kot tisočaka na kvadratni meter

V Pivki občina in stanovanjski sklad prodajata dve stanovanji in tri vrstne hiše. Izhodiščne cene so manj kot 1000 evrov na kvadratni meter.

Eno od stanovanj, ki ju prodaja občina, je v večstanovanjski stavbi v Kolodvorski ulici. Foto: Občina Pivka
Eno od stanovanj, ki ju prodaja občina, je v večstanovanjski stavbi v Kolodvorski ulici. Foto: Občina Pivka

PIVKA > Do jutri do 9. ure na pivški občini zbirajo ponudbe za nakup dveh stanovanj.

Eno je podstrešno stanovanje v Vilharjevi ulici, veliko dobrih 46 kvadratnih metrov, izhodiščna cena zanj je 35.000 evrov. Drugo, v Kolodvorski ulici, je veliko 39 kvadratnih metrov, izhodišča cena zanj pa je 37.000 evrov.

Obe stanovanji, ki ju je občina v preteklosti oddajala v neprofitni najem, bo moral novi lastnik pred vselitvijo nekoliko obnoviti in opremiti. Občina ju je poskušala prodati že lani, a kupca zanju ni našla. V načrt prodaje pa ju je vključila, ker ju ne potrebuje, pravi Mihaela Smrdel, direktorica pivške občinske uprave. Za neprofitne najemnike namreč potrebujejo predvsem večja stanovanja. Tistim, ki so se prijavili na razpis leta 2016, so stanovanja priskrbeli, nov razpis naj bi objavili letos. Občina Pivka oddaja 56 stanovanj po neprofitnih cenah, enega po tržnih.

Danes pa bo tudi dražba treh vrstnih hiš, ki so v lasti Stanovanjskega sklada RS. Dve stojita v Kettejevi, ena v Vilharjevi ulici. Vse so velike po 131 kvadratnih metrov, izklicna cena zanje pa je 108.800, 111.600 evrov oziroma 104.800 evrov.


Najbolj brano