Spoznavali bodo gozd in gozdne živali

Krajinski park Pivška presihajoča jezera in Center o velikih zvereh Dina prihodnji teden pripravljata pester počitniški program. Otroci bodo na igriv način v spremstvu strokovnjakov v okolici Pivke in Krpanovem domu spoznavali velike zveri in druge gozdne živali.

Otroci bodo na počitniških delavnicah spoznavali velike zveri in 
druge živali. Foto: Arhiv Občine Pivka
Otroci bodo na počitniških delavnicah spoznavali velike zveri in druge živali. Foto: Arhiv Občine Pivka

PIVKA > V ponedeljek med 9. in 13. uro Helena Šneberger Mandelj in Tanja Blažek vabita na jesensko počitniško dogodivščino, na kateri bodo izdelovali živalske lutke na palčkah. V torek dopoldne se bodo izpred Ekomuzeja v Slovenski vasi v spremstvu lovskih poznavalcev odpravili v gozd, kjer bodo iskali sledi gozdnih prebivalcev, spoznali polharsko dediščino, delo lovcev in objekte, ki jih lovci postavljajo v gozdu. Iz materiala, najdenega v gozdu, bodo zgradili svojo krmilnico in jasli za seno.

Sredino dopoldne bo namenjeno spoznavanju netopirjev. Na delavnici v Krpanovem domu bosta te skrivnostne male nočne živali otrokom približali Nina Doles in Eva Šabec Korbar. Skupaj bodo izdelali netopirnico - zatočišče za netopirje, ki bo nudilo dom netopirjem v središču Pivke. Otroci si bodo izdelali tudi spominek, ki ga bodo odnesli domov.

V četrtek se bodo mladi nadebudneži ponovno zbrali pri Ekomuzeju. Tokrat se bodo v jesensko obarvan gozd odpravili skupaj s predstavnikom postojnske enote Zavoda za gozdove Slovenije. Na sprehodu skozi gozd bodo odkrivali sledi gozdnih živali in raziskovali, kako se živali pripravljajo na zimo in hkrati poskrbijo za obnavljanje gozda.

Zadnji počitniški dan bo namenjen kino predstavam. Ob 10. uri vabijo na ogled risanke Zverinice iz gozda Hokipoki, ob 16. uri pa bodo predvajali dokumentarni film Divja Slovenija.

Prijave za udeležbo na delavnicah sprejemajo še danes na elektronski naslov tic@pivka-turizem.si ali po telefonu 030/644-799. Organizatorji ob tem sporočajo, da se razpored delavnic lahko spremeni glede na vremenske razmere. O spremembah bodo obveščali na svojih spletnih straneh in facebook profilu.


Najbolj brano