Rekordnih 56 okužb

V sedmih srednjeprimorskih občinah so v soboto odkrili kar 56 novih okužb. Skupaj z novimi primeri iz prejšnjih dni je bilo v teh občinah 268 aktivnih okužb.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > Potem ko se je število okužb v občinah Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana in Komen v četrtek v primerjavi z dnevom prej prepolovilo, se je v petek s 25 novimi primeri spet rahlo dvignilo. V soboto pa se je povzpelo na kar 56 novih primerov. Skupno število aktivnih okužb je znašalo 268.

Največ novih okužb, 16, so v soboto odkrili v občini Ilirska Bistrica, dve manj v postojnski, ki je imela tudi največje število aktivnih okužb (85), v Ilirski Bistrici jih je bilo 65. V sežanski občini je skupaj z enajstimi novimi sobotnimi primeri 35 aktivno okuženih. Po štiri nove okužbe so v soboto zabeležili še v občinah Pivka, Divača in Komen, tri v hrpeljsko-kozinski občini. Tam imajo najmanj okuženih, skupaj le sedem.

Včeraj so zato občane nagovorili poveljnika pivškega in sežanskega štaba Civilne zaščite Jože Morel in Simon Hlačar ter postojnski župan Igor Marentič. Slednji je med drugim prosil občane, da pomagajo sosedom, ki so v karanteni, Hlačar pa starše, naj med počitnicami poskrbijo, da bodo tudi otroci upoštevali zaščitne ukrepe.


Najbolj brano