Priznanje za najboljšo slikanico Mišku Bamiju

Priljubljena pravljica Mišek Bami, avtorice Nataše Frank iz Ilirske Bistrice, je prejela priznanje za najboljšo slikanico, izdano v samozaložbi, v letu 2021.

Priznanje za najboljšo slikanico, izdano v samozaložbi, za leto 
2021 si je s pravljico Mišek Bami prislužila Bistričanka Nataša 
Frank. Foto: Matej Maček
Priznanje za najboljšo slikanico, izdano v samozaložbi, za leto 2021 si je s pravljico Mišek Bami prislužila Bistričanka Nataša Frank. Foto: Matej Maček

ILIRSKA BISTRICA > “Priznanje je potrditev, da sem na pravi poti in da je moje delo, ki prinaša zadovoljstvo med otroke, tudi kakovostno. Predvsem pa mi je v veliko veselje, da je bila pravljica prepoznana in ovrednotena tudi s strokovnega vidika,” se je nagrade razveselila vzgojiteljica v postojnskem vrtcu Nataša Frank, ki se tako še z večjim elanom loteva novih idej. Pravljica je nastala na podlagi didaktične igrače, ročne lutke miška Bamija, s katerim želi avtorica otrokom približati svet barv.

Priznanja podeljujeta Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in revija Mentor v okviru natečaja za najboljšo leposlovno knjigo, izdano v samozaložbi. Na razpis so prispela besedila 156 literarnih ustvarjalcev iz vse Slovenije, med katere je strokovna komisija razdelila priznanja v več kategorijah. Poleg slikanice Mišek Bami so nagradili še pesniško zbirko Umazane pesmi vsakdanjih grešnikov Franca Korena, roman Umetnost zavijanja z očmi avtorice Katarine Keček, življenjski potopis Natalije Pavlič Kava s smetano, mladinski roman Smrdljivci Roka Bohinca, dramsko delo Praznina Aleša Jelenka in pričevanja Mihe Mohorja Spominska knjiga.


Najbolj brano