Prešernova barvitost, izražena s preprosto črto

Stanovalci sežanske dislocirane enote Doma na Krasu in uporabniki Društva Vezi iz dnevnega centra Štorje so v počastitev dneva kulture na likovni delavnici upodabljali Franceta Prešerna. Nastala je razstava Prešeren tako in drugače, ki je te dni na ogled v kavarni Integrali.

V kavarni Integrali so v sredo odprli razstavo Prešeren tako in 
drugače. Odprtje so pospremili s krajšim pesniško obarvanim 
kulturnim programom.   Foto: Petra Mezinec
V kavarni Integrali so v sredo odprli razstavo Prešeren tako in drugače. Odprtje so pospremili s krajšim pesniško obarvanim kulturnim programom.  Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Za ustvarjanje na temo največjega slovenskega pesnika so se odločili, kot je pojasnila mentorica Damjana Štrukelj, ker je del slovenske DNK. “Želela sem, da tudi ta skupina ljudi poda svoje doživetje Prešerna v risbi. Likovna dela, ki so nastala, so odraz njihove duše in dojemanja sveta.”

14 udeležencev tečaja je ustvarjalo v tehniki lavirana risba s črnim tušem. In kaj so ustvarili? Kljub temu da so uporabljali zgolj črno barvo, so nastala še kako barvita dela. Likovni je sledila tudi literarna delavnica, saj se s pisanjem ukvarja veliko od njih.

“Izjemno pomembno je povezovanje, druženje, vzpostavljanje novih vezi in prijateljstev, krepitev socialnih vezi ... Vse to naši uporabniki pridobivajo s tovrstnimi izkušnjami, zato smo povabila Doma na Krasu izjemno veseli,” je povedala Karmen Margarit iz Društva Vezi. Skupaj z Urško Sorta Kovač iz sežanske enote Doma na Krasu sta ugotavljali, da zato prvo tovrstno sodelovanje gotovo ne bo zadnje.

Razstavo z naslovom Prešeren tako in drugače so s krajšim kulturnim programom odprli v sredo v kavarni Integrali, ki deluje pod okriljem Zavoda Bodika v prostorih sežanske občine.


Najbolj brano