Postojnski gasilci z najbolj urejenimi bradami

Postojnska brivnica Ozbič z najdaljšo tradicijo na Slovenskem, ki je po celoviti prenovi dobila novega skrbnika, karizmatičnega brivskega mojstra Luko Nebca, je tokrat poskrbela za urejene pričeske in brade postojnskih gasilcev.

 Foto: Doris Komen Horvat
Foto: Doris Komen Horvat

POSTOJNA > “V zahvalo za nesebičnost in v znak spoštovanja gasilcev, ki dnevno skrbijo za varnost in reševanje vseh nas, je bil tokratni brivski obisk namenjen samo njim,” je povedal Luka Nebec, ki si prizadeva brivsko tradicijo razširiti po celotni lokalni skupnosti.

Svoje brivske usluge je tako že ponudil tudi vojakom in starejšim v postojnskem domu upokojencev. Tokrat pa je Nebec s svojim sodelavcem in soimenjakom Luko Šinkovcem za britev poprijel kar med intervencijskimi vozili in gasilsko opremo. “Z gasilci sva preživela prijeten moški dopoldan,” je bil po končani brivski akciji zadovoljen Nebec. Tem za pogovor jim ni manjkalo, saj sta bila oba brivca v svojem domačem kraju mladinska gasilca, postojnski gasilci pa zveste stranke Ozbičevega salona, kar je priklicalo številne spomine na legendarno postojnsko brivnico.


Najbolj brano