Otroci veseli, starši hvaležni

“Zaupam, torej si upam,” je bilo geslo letošnjega oratorija v Povirju, ki so ga ob pomoči sežanske župnije in povirskih gasilcev izvedli kraški animatorji.

Manjka podpis Foto: Marko Pleterski
Manjka podpis Foto: Marko Pleterski

POVIR > Bolj kot upati si je bila v ospredju letošnje izvedbe tradicionalnega oratorija v Povirju previdnost: “Animatorji smo bili kar v dilemi, ali naj oratorij sploh izpeljemo, veliko oratorijev po Sloveniji so namreč odpovedali. Razmišljali smo tudi o prestavitvi na poznejši datum. Na koncu smo se le odločili, da ga izpeljemo po prvotnem planu, čeprav do zadnjega nismo vedeli, kakšno bo stanje,” pojasnjuje vodja oratorija Polona Gulič in dodaja: “Zavedali smo se, da ne bo enostavno, a smo se strinjali, da otroci letos oratorij še toliko bolj potrebujejo. Veliko jih namreč ne bo šlo na morje, veliko poletnih aktivnosti je bilo odpovedanih, mnogi starši nimajo dopusta ...”

Odločitev se je izkazala za pravilno, saj se je na oratorij prijavilo še več otrok kot prejšnja leta. Da so ga lahko izpeljali varno, so morali sicer število omejiti. Skrbno so upoštevali tudi vsa druga priporočila za preprečitev širjenja virusa: skrbeli so za primerno fizično razdaljo, razkuževanje objektov, niso se zadrževali v zaprtih prostorih, odpovedali so vodne igre ... “Na srečo imamo to možnost, da smo lahko skoraj vse dejavnosti izvajali zunaj in v manjših skupinah,” pojasni vodja.

Kljub temu so bili udeleženci oratorija navdušeni, še posebej (in še bolj kot v prejšnjih letih) pa so bili zadovoljni in hvaležni starši. Animatorjem se je poleg staršev zahvalil tudi sežanski župnik Aleksander Skapin, prav tako povirskim gasilcem, ki so tudi letos dali na razpolago mize in klopi.


Najbolj brano