Ona in on? Anja in Mihael

V Jamskem dvorcu pri Postojni je bilo minulo soboto zelo slovesno. Priljubljena radijska postaja Radio 94 je namreč že 24. zapored podelila posebna priznanja v izboru Ona ali on 2018-dejanje leta. V finalni večer so se med dvajsetimi imeni uvrstili štirje.

Ana Pupedan je  v Jamskem dvorcu navdušila občinstvo. Foto: Valter Leban
Ana Pupedan je v Jamskem dvorcu navdušila občinstvo. Foto: Valter Leban

POSTOJNA > V akciji z dolgo tradicijo so v celem lanskem letu izpostavili 20 imen, pet v vsakem četrtletju in decembra so v sodelovanju s poslušalci izglasovali štiri finaliste. To so bili postojnski policist Mihael Bezjak, ambasadorka učenja Janja Urbiha iz Loške doline, pesnica in pravljičarka Anja Štefan iz Cerknice in Miran Žitko iz Gradca pri Pivki, gonilna sila humanitarne skupine Bejž če uejdeš. Najvišji priznanji sta si tokrat izborila Štefanova in Bezjak.

Kot so organizatorji zapisali v obrazložitvi, Anja Štefan pesmi, pravljice in uganke za otroke, pa tudi za starše, vzgojitelje in pedagoge, objavlja že petindvajset let. Je začetnica pripovedovalskega gibanja pri nas in pobudnica festivala Pravljice danes.

Policista Mihaela Bezjaka je z rodne Štajerske na Postojnsko, kot pravi, pripeljala ljubezen. Ta je tudi sicer njegovo vodilo v življenju in pri delu. Prav iz ljubezni do bližnjega je nekega dne v lanskem marcu, ko sta se s kolegico na službeni poti peljala skozi Pivko, nesebično in brez razmišljanja priskočil na pomoč reševalcem pri oživljanju moškega. Policist ima že v žepu tudi Policijsko nagrado za požrtvovalnost zaradi podobnega dejanja v preteklosti.

Za Radio 94 je bilo lansko leto posebej pomembno, saj je pridobil status radijske postaje lokalnega pomena. V 25. letu delovanja tako ohranja položaj najpomembnejšega elektronskega medija v regiji, ki mu poleg vsakodnevnih lokalnih vesti in oddaj poseben značaj dajejo tudi številne akcije, ki povezujejo poslušalce in krepijo identiteto Primorsko - notranjske regije.

V sodelovanju z GZS in Obrtno - podjetniško zbornico Slovenije so s priznanjem nagradili tudi Gospodarski in Podjetniški uspeh leta.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik vlade RS Marjan Šarec, glasbeni del programa so oblikovali Vita Jordan, Jure Počkaj, Jan Plestenjak in skupina Ana Pupedan.

Za ples in zabavo je igrala skupina Vit@vox.


Najbolj brano