Odlični sadovi socialne aktivacije

Za trgovino Kraški kotiček v Sežani so se včeraj v okviru vseslovenske kampanje EU projekt, moj projekt predstavili izvajalci socialnih programov.

Sodelavka ekološke kmetije Brinjevka je obiskovalcem razlagala, 
kako na kmetiji iz semen pridelajo sadike.
Sodelavka ekološke kmetije Brinjevka je obiskovalcem razlagala, kako na kmetiji iz semen pridelajo sadike. 

SEŽANA > ”Semena sejemo v platoje, kjer zrastejo sadike. Te paprike smo posejali že januarja,” je med nasipanjem prsti v setveni zabojček razlagala sodelavka socialnega podjetja Eko kmetija Brinjevka, ki v sodelovanju z zavodom Bodika zaposluje težje zaposljive osebe.

Društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa Vezi je predstavilo polletni program socialne aktivacije Življenje - moja priložnost, ki ga izdaj izvaja že z drugo skupino udeležencev. Ti so na stojnicah predstavljali telesno vadbo s Primožem Čušem, ki tudi sicer sodeluje z njimi, ter zeliščne frtalje in druge jedi, ki so jih pripravili z Matjažem Lindičem iz podjetja Apetit. “Ena od udeleženk prve skupine, ki je program končala decembra, je pri nas opravila kvalifikacijo za kuharsko pomočnico,” je povedal Lindič, vesel, da program aktivira dolga leta neaktivne osebe.

Podobno ugotavlja Aljana Resinovič, direktorica Ljudske univerze Sežana, ki tudi sodeluje z društvom Vezi: “Pri nas so se po koncu programa trije vključili v tečaje. Brez tega programa nas zagotovo ne bi našli.”

Vodja projekta Življenje - moja priložnost Marica Ikanović poudarja, da je program socialne aktivacije namenjen zelo širokemu krogu ljudi: “Dolgotrajno brezposelnim, prejemnikom socialnih pomoči in vsem, ki bi se radi aktivirali in našli priložnost zase.”


Najbolj brano