Nemčija na rdeči seznam uvrstila Primorsko-notranjsko regijo

Nemčija je včeraj med rizična območja zaradi novega koronavirusa uvrstila Primorsko-notranjsko statistično regijo. Za vse, ki želijo vstopiti v Nemčijo in so bili v zadnjih 14 dneh na tem območju, je obvezna karantena v skladu z ustreznimi predpisi zveznih dežel.

Primorsko-notranjska statistična regija Foto: Wikipedia
Primorsko-notranjska statistična regija Foto: Wikipedia

BERLIN, LJUBLJANA > Primorsko-notranjska statistična regija obsega občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška Dolina, Pivka in Postojna.

Nemčija je seznam rdečih območij sicer včeraj razširila še na druge pokrajine v Franciji, Avstriji, Češki in med drugim tudi na Hrvaškem. V Berlinu odsvetujejo vsa potovanja na tovrstna tvegana območja zaradi covida-19.

Oceno, katero območje se uvrsti na nemški rdeči seznam, sprejemajo skupaj nemška ministrstva za zdravje, zunanje zadeve in notranje zadeve. Načeloma se na ta seznam uvrstijo območja, v katerih so v zadnjih sedmih dneh zabeležili več kot 50 novih okužb s koronavirusom na 100.000 prebivalcev. Upoštevajo pa se tudi drugi kriteriji, navaja Institut Roberta Kocha na svoji spletni strani.


Najbolj brano