Nedelja z lipicanci za vse generacije

V nedeljo v Lipici ob Dnevu Kobilarne Lipica znova pripravljajo zanimiv program dogajanja za vse generacije. Gre za največji dogodek na prostem v lipiški kobilarni.

Dan Kobilarne Lipica je največji dogodek na prostem v lipiški 
kobilarni. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Dan Kobilarne Lipica je največji dogodek na prostem v lipiški kobilarni. Foto: Tomaž Primožic/FPA

LIPICA > Že ob 9.30 zjutraj si bodo obiskovalci lahko ogledali enega najlepših prizorov v kobilarni, spust lipicanskih kobil na pašo.

Ob 13. uri bodo v hotelu Maestoso odprli mednarodno razstavo Človek in konj. Na njej se predstavljata slovenski oblikovalec Oskar Kogoj in italijanski slikar Sergio Pausig. Ustvarjalca sta svoja individualna sloga združila v skupno pripoved in edinstven pogled na odnos med človekom in konjem skozi čas.

Čez dan bodo potekali vodeni ogledi, in sicer ob 10., 12. in 14. uri ter vožnja s kočijo po lipiških drevoredih, obiskovalci si bodo lahko ob 10. uri ogledali tudi podkovanje konj, ob 12. uri pa bo prikaz programa “jahač in konj.”

Na svoj račun bodo prišli najmanjši, s celodnevnim programom bodo zanje poskrbeli animatorji iz Športnega društva Poskokec, ob 10. in 14. uri bo na vrsti otroška delavnica s poniji, ob 13. uri pa animacija z Ribičem Pepetom.

Ob 15. uri si bodo lahko obiskovalci ogledali osrednji dogodek, predstavo Lipiške šole klasičnega konjeništva na hipodromu. Ob 16. uri bo sledil koncert skupine Čuki, celodnevni program pa se bo zaključil z meditacijo, zvočnim popotovanjem z gongi.


Najbolj brano