Naj prostovoljci in naj talenti so pozitiven zgled

Postojnski župan Igor Marentič je na osrednji prireditvi v sklopu mozaika dogodkov Po-stoj-na živi ulici z mladimi podpisal zavezo, da bo občina uresničila želje otrok in mladih za več zelenih površin za gibanje v mestu, fitnes na prostem, več igral, javna kolesa ... Podelil je tudi priznanja naj mladim prostovoljkam za leto 2018.

Postojnska občina, ki je tudi letos prejela naziv Prostovoljcem 
prijazna občina, prostovoljstvo spodbuja tudi z natečajem, v 
okviru katerega je podelila priznanja naj prostovoljkam. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Postojnska občina, ki je tudi letos prejela naziv Prostovoljcem prijazna občina, prostovoljstvo spodbuja tudi z natečajem, v okviru katerega je podelila priznanja naj prostovoljkam. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Naj mlada prostovoljka v kategoriji do 19 let je postala Anita Cvijanović, ki jo je njena osebna izkušnja motivirala za nudenje pomoči beguncem, starejšim in ostalim. S prostovoljno pomočjo starejšim, osebam s posebnimi potrebami ter v šolah in vrtcih pa si je naziv naj mlada prostovoljka v kategoriji do 29 let prislužila Petra Buletinac. Priznanje za naj mlado prostovoljsko skupino je dobila skupina deklet iz OŠ Antona Globočnika Postojna pod mentorstvom pedagoginje Petre Košnik, ki v šoli sodelujejo pri reševanju medosebnih konfliktov in s tem razvijajo in spodbujajo empatijo, komunikacijske veščine ter tako pripomorejo k boljšemu vzdušju.

Oder postojnskega kulturnega doma je bil v sredo zvečer tudi sicer v znamenju ustvarjalnosti in širjenja sporočila medsebojne prijaznosti, pomoči in komunikacije. Nastopili so otroci iz Vrtca Postojna, kjer so izdelali tudi dve ogromni krpanki iz blaga, ki ju bodo skupaj s sporočilom solidarnosti odnesli v Köln, na mednarodno konferenco vseh Otrokom prijaznih Unicefovih mest.

Predstavili so se mladi pevci iz OŠ Antona Globočnika, tolkači iz Glasbene šole Postojna in nekateri zmagovalci natečaja Postojna ima talent. Med 27 udeleženci natečaja so zmagali Lovro Bajc, Tristan Cernatič, Pukla struna, Magic Makers, Jakob Cigale, Anže Smrekar in Duo KrMa.

Prireditev, ki jo je zasnovala Mateja Premrl, je popestril še nastop pevke Vite Jordan v spremljavi kitarista Silva Čelharja in video razglednica, ki sta jo s plaže v Turčiji med nabiranjem novih moči za nastop v finalu Evrovizije v Postojno poslala Zala Kralj in Gašper Šantelj.

Občina Postojna se je s priključitvijo mreži Otrokom prijaznih Unicefovih mest pred tremi leti zavezala, da bo v svoje načrte vključevala tudi potrebe in želje otrok in mladostnikov ter zagotovila kar najbolj ugodne razmere za njihov razvoj. Del teh prizadevanj je tudi pestro dogajanje pod imenom Po-stoj-na živi ulici z mladimi, ki ga organizira Boreo v sodelovanju z občino in Medobčinskim društvom prijateljev mladine občin Postojna in Pivka PO-PI.


Najbolj brano