Nagradili najlepše postojnske vrtove in balkone

Ob zaključku akcije Postojna v cvetju, s katero Občina Postojna krajane spodbuja k lepšanju podobe mesta in vasi, so tudi letos podelili nagrade za najbolj urejene balkone, vrtove in delovne prostore. Prve nagrade so letos odšle v Hrašče, Mali Otok in na Prestranek, posebni nagradi pa v Veliki Otok in Postojno.

 Foto: Foto atelje Postojna
Foto: Foto atelje Postojna

POSTOJNA > Ocenjevanje je potekalo od prve polovice julija dalje. Prvo nagrado za najbolj urejen vrt si je prislužila Frančiška Veber iz Malega Otoka, drugo Dragana Kuzmanović iz Belskega in tretjo Irena Zgonc iz Hrašč. Balkone so najlepše uredili Boštjan in Jožica Ogrizek iz Hrašč, Mirjam Natlačen z Velikega Ubeljskega in Mara Pančić iz Postojne. Za najlepše urejene poslovne objekte pa je komisija nagradila Darka Sanaborja s Prestranka, Ksenijo Tomšič iz Stare vasi in GP Bar iz Postojne. Komisija je podelila tudi dve posebni nagradi Vojku Vilharju in Tanji Piškur iz Velikega Otoka ter Stanislavi Meze iz Postojne.

Nagrajencem je čestital tudi župan Igor Marentič, ki je poudaril, da gre prav krajanom največja zasluga tako za urejenost mesta kot vasi, za kar jim je Turistična zveza Slovenije že večkrat podelila priznanje. Letos si je mesto Postojna na natečaju Moja dežela - lepa in gostoljubna v kategoriji srednjih mest prislužilo tretjo nagrado.


Najbolj brano