Med tednom se jih je cepilo veliko, za vikend malo

Sežanski zdravstveni dom je včeraj v sežanski občini nadaljeval mobilno cepljenje po vaseh, ki ga je začel pred tednoma v komenski in hrpeljsko-kozinski občini.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

SEŽANA, KOMEN, HRPELJE > Zdravstveni dom Sežana je včeraj nadaljeval mobilno cepljenje po vaseh štirih občin, ki jih pokriva. Ta teden bodo cepilne ekipe obiskale trinajst krajev v sežanski občini.

Včeraj točno opoldne se je cepilna ekipa ustavila v Dolu pri Vogljah, nato pa je obiskala še Pliskovico, Dutovlje in Tomaj.

Danes bo sledilo še cepljenje v Štorjah (ob 12. uri), nato pa ob vsaki polni uri še v Kazljah in Avberju, ob 15.15 v Štjaku in ob 16.15 na Vrabčah.

Zadnji sklop cepljenja ta teden bo v soboto, ko se bo mobilna ekipa že ob 8. uri ustavila v Križu, ob 10. uri v Danah pri Sežani, uro kasneje v Povirju in ob 12. uri še v Lokvi.

Povsod bodo postanki ob vaših domovih ali drugih središčih vasi, cepiti pa se lahko pridejo tudi prebivalci drugih krajev, ne samo te krajevne skupnosti. Na voljo sta cepivi Comirnaty Pfizer/BioNTech in Janssen Johnson&Johnson.

Naročanje ni potrebno, kdor se želi cepiti, mora imeti s seboj le zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Zdravstveni dom Sežana je v prejšnjem in predprejšnjem tednu že izpeljal cepljenje v bolj oddaljenih vaseh občin Hrpelje-Kozina in Komen. Kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Sežana Ljubislava Škibin, so šli najprej v kraje, ki so najbolj oddaljeni od cepilnega centra v Sežani, saj so ugotavljali, da ljudje od tam najtežje pridejo do Sežane. Odziv je bil dober, podobno je veljalo tudi za redno množično cepljenje v Sežani. Samo prejšnji teden so cepili več kot 400 ljudi.

Povsem drugačen, skromen, je bil odziv ljudi na cepljenje, ki so ga na poziv ministrstva za zdravje organizirali konec tedna. Čeprav sta na vse, ki bi se želeli cepiti, za zdravstvenim domom v Sežani čakali kar dve cepilni ekipi, je v soboto dopoldne na cepljenje prišlo le 26 občanov.


Najbolj brano