Dan po objavi članka o Famljah jajca na avtu

Dan po objavi članka o dogajanju v Famljah je Mirana Ribiča, ki je o tem kot državni svetnik postavil svetniško vprašanje, pričakalo neprijetno presenečenje: razbita jajca na osebnem avtomobilu.

 Foto: Arhiv Miran Ribič
Foto: Arhiv Miran Ribič

FAMLJE > “Najprej sploh nisem opazil. Iz hiše v Famljah sem se odpravil ob 5.30. Avto sem imel parkiran pred hišo in ker je bila še tema, sem se odpeljal. Prednja šipa je bila umazana, zato sem vključil brisalce, da sem jo počistil. Šele na Lomu, kjer sem se ustavil, sem videl, da so bila razlog za umazano šipo jajca,” je bil včeraj dopoldne pretresen Miran Ribič.

“Ko sem pogledal okrog avta, sem videl, da je bilo eno jajce na prednji šipi, drugo pri ogledalu, tretje na vratih in četrto na prtljažniku. Do Loma je sicer nekaj umazanije pobralo, a je bilo vseeno še zelo grdo,” je še dodal.

Ker je vozil službeni avtomobil, je po prihodu v Ljubljano obvestil odgovornega za avtopark v podjetju, ki je poškodovanje avtomobila fotografiral, sam pa je vse prijavil policiji.

“Za dejanje nikogar ne morem obtoževati, ker se je zgodilo ponoči,” pravi Ribič, ki se je kot vaščan Famelj 20. januarja izpostavil na sestanku vaške skupnosti, kot državni svetnik pa januarja postavil tudi svetniško vprašanje.


Najbolj brano