Ilirskobistriška občina je najbolj varna občina leta 2023

Občina Ilirska Bistrica je prejela Slovensko veliko nagrado varnosti za najbolj varno občino leta 2023.

 Foto: Katja Kirn Vodpoivec
Foto: Katja Kirn Vodpoivec

ILIRSKA BISTRICA > Podžupan Andrej Černigoj je v okviru 14. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti, ki je v torek potekala v Kongresnem centru Brdo, sprejel Slovensko veliko nagrado varnosti za najbolj varno občino leta 2023. Na Brdo sta ga spremljala pomočnik načelnika Policijske postaje Ilirska Bistrica Matjaž Kreševič in občinski redar Jože Ludvik.

Podžupan Andrej Černigoj je na vprašanje o tem, kateri so po njegovem mnenju odločujoči dejavniki varnosti v občini Ilirska Bistrica, navedel tri: urejenost prometne infrastrukture v naseljih, pri vprašanju varnosti z vidika migracij dobro delo in medsebojno sodelovanje krajevnih skupnosti, občinske uprave, policije, vojske in vseh občanov. “To, da ne zaznavamo nasilja na šolah, pa je verjetno odraz tega, da je v občini kar sedem osnovnih šol, da so te zato manjše, stik z učenci pa tesnejši in pristnejši kot v velikih šolah.” Nagrada pa je odraz tudi policijske statistike in drugih podatkov, ki kažejo na stopnjo varnosti v lokalnem okolju.

Inštitut za korporativne varnostne študije (ISC-Ljubljana) v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti vsako leto podeljuje nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti. Slovenska velika nagrada varnosti je največja nagrada s področja varnosti v Republiki Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti.


Najbolj brano