Dobrinja: “Lipico smo ponovno postavili na turistični zemljevid”

Mesec dni po sklenitvi nove pogodbe z zagotovilom vodilnih, da bo lahko skupaj s francoskim trenerjem Benjaminom Aillaudom peljala svojo vizijo razvoja Kobilarne Lipica naprej, je Lorela Dobrinja dala odstopno izjavo z mesta pomočnice glavnega direktorja Holdinga Mateja Oseta in direktorice hčerinske družbe Kobilarna Lipica.

Lorela Dobrinja
Lorela Dobrinja 

LIPICA > “V mojem mandatu, ki je trajal tri leta in pol, smo uspešno prestrukturirali Kobilarno Lipica, dosegli zavidljive rezultate na povečanju števila obiskovalcev, povečanju prihodkov iz naslova tržne dejavnosti. Lipico smo ponovno postavili na turistični zemljevid,” je razmere opisala Lorela Dobrinja. Kot največji svoj največji dosežek izpostavlja, da so z ekipo uspeli narediti preboj na področju konjeništva in treninga konj. “Tega smo posodobili, standardizirali in na osnovi tega pripravili nove predstave, s katerimi smo se po dolgih letih udeležili večjih gostovanj v tujini. Kot pozitivno vidim potrditev lastnika, da nadaljuje z začrtano smerjo razvoja konjeništva in treninga, sama pa po zaključeni fazi prestrukturiranja podajam žezlo novi ekipi in svojo vlogo vidim na novih projektih in novih izzivih,” je svoj odstop komentirala Dobrinja.

Razlog za odstop Dobrinje naj bi bil v tem, da ji Matej Oset ni želel dati soglasja za podaljšanje pogodbe Benjaminu Aillaudu. Francoski trener, s katerim je ravno Dobrinja pred dvema letoma, ko je bila vršilka dolžnosti direktorice Holdinga Kobilarne Lipica, sklenila sodelovanje, se je tako v petek poslovil od sodelavcev v Kobilarni Lipica, saj mu je potekla pogodba.


Najbolj brano