Direktorici doma starejših občanov še en mandat

Bistriški občinski svetniki so izdali pozitivno predhodno mnenje k imenovanju Jasmine Tomažič za direktorico bistriškega doma starejših občanov za obdobje prihodnjih petih let.

Jasmina Tomažič bo Dom starejših občanov Ilirska Bistrica vodila še en 
mandat. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Jasmina Tomažič bo Dom starejših občanov Ilirska Bistrica vodila še en mandat. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Tomažičevi se sicer zaključuje prvi petletni mandat vodenja doma. Direktorica je svetnikom orisala aktivnosti dosedanjega vodenja, med katere sodi med drugim celovita prenova bivalnega standarda v približno polovici celotnega doma, ki te dni praznuje 30. obletnico delovanja.

S to obsežno 2,5 milijona evrov vredno naložbo so zagotovili kakovostne prostore stanovalcem, zaposlenim pa stimulativnejše delovno okolje. V prihodnjih dveh letih načrtujejo tudi obnovo kurilnice z ekološko sprejemljivejšim energentov. Izdelali pa so tudi investicijski program za izvedbo prenove še preostalega dela doma ter investicijsko dokumentacijo za novogradnjo prizidka za 32 oseb s posebnimi potrebami.

Pri tem računajo tudi na pridobitev približno šest milijonov evrov evropskih sredstev prek razpisa ministrstva za delo za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo v domovi starejših občanov. S tem denarjem bi dom celovito prenovili.

Med pridobitve štejejo tudi 11 novih zaposlitev, kar jim je precej pomagalo pri delu ob drugem valu epidemije koronavirusa. Sicer pa je Tomažičeva navedla, da je ponosna, “da sem z zaposlenimi našla skupen jezik in naredila najboljše za njih in ustanovo”.


Najbolj brano