Čez mejo tudi z računom za pričesko in večerjo?

Primorske in notranjske obrtno-podjetniške zbornice so preko sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Sloveniji naslovile vladi pobudo, da bi za prehod meje veljali tudi računi za gostinske, frizerske, kozmetične in podobne storitve.

Primorske in notranjske obrtno-podjetniške zbornice so  naslovile 
vladi pobudo, da bi za prehod meje veljali tudi računi za gostinske, 
frizerske, kozmetične in podobne storitve.
Primorske in notranjske obrtno-podjetniške zbornice so naslovile vladi pobudo, da bi za prehod meje veljali tudi računi za gostinske, frizerske, kozmetične in podobne storitve. 

ŠTANJEL > ”Račun bi veljal kot potrdilo ob prehodu meje. Tako bi ponovno skušali pritegniti goste iz sosednje države in s tem povečati koriščenje vse storitvenih dejavnosti. Sistem bi deloval na podoben način, kot je veljalo v preteklem letu z Republiko Hrvaško, kjer je račun veljal kot potrdilo in nisi potreboval potrdila o testiranju,” pravi Klementina Križman, direktorica sežanske obrtno-podjetniške zbornice, ki je bila pobudnica srečanja storitvenih sekcij zbornic iz Nove Gorice, Ajdovščine, Sežane, Kopra, Izole, Pirana, Postojne, Logatca.

V krajih ob meji z Italijo namreč ostajajo kljub rahljanju ukrepov gostilne, frizerski in kozmetični saloni ter nekatere druge storitvene dejavnosti zaprte, saj samo od domačih gostov ne bi preživele. Skoraj polovico prometa namreč ustvarijo z gosti iz Italije.

Pobudo, ki so jo oblikovali na srečanju v Štanjelu, bo predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije Blaž Cvar posredoval vladi. “O konkretnih ukrepih se morajo dogovoriti zunanji ministri držav, mi smo želeli le opozoriti na težave dela gospodarstva v obmejnem prostoru in nakazati možne rešitve, da bi gostinska, turistična in storitvena panoga na območju Primorske in Notranjske čim prej okrevala, ” dodaja Križmanova.


Najbolj brano