Zunanje ministrstvo obsodilo fašistični pozdrav v Trstu

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) je danes obsodilo petkov fašistični pozdrav v Trstu. Kot so še tvitnili na ministrstvu, se bodo tako kot v preteklosti tudi v prihodnje vedno odzvali na tovrstna dejanja, še posebej če bodo usmerjena proti slovenski državi ali njenim državljanom.

Skrajni desničarji so  v Trstu spomin na novinarja Almeriga Grilza 
počastili s trikratnim fašističnim pozdravom. Foto: FOTODAMJ@N
Skrajni desničarji so v Trstu spomin na novinarja Almeriga Grilza počastili s trikratnim fašističnim pozdravom. Foto: FOTODAMJ@N

LJUBLJANA, TRST > Somišljeniki pokojnega novinarja Almeriga Grilza so v petek ob 36-letnici njegove smrti v Ulici Paduina v Trstu, kjer so se tradicionalno zbirali skrajni desničarji, njegov spomin počastili s trikratnim fašističnim pozdravom.

Dogodek je po poročanju Primorskega dnevnika sprožil burne odzive na Tržaškem, še posebej, ker je bil na njem prisoten tudi deželni odbornik za okolje in član Bratov Italije Fabio Scoccimarro.

Fašistični pozdrav v Trstu je v nedeljo obsodila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Kot je zapisala na Twitterju, so "pozdravi, ki smo jim bili priča v Trstu, simbol obdobja, ki je prineslo sovražnost, razdvajanje, nasilje".


Najbolj brano