Vračajo se Okusi ob meji

Okusi ob meji bodo Gorico preplavili prihodnji teden, od četrtka, 29. septembra, do nedelje, 2. oktobra. Na 327 stojnicah bo zastopanih 40 držav, med katerimi bo letos prvič tudi Švica, okrepila pa se bo prisotnost afriških držav.

Utrinek iz predpandemičnih Okusov ob meji Foto: Leo Caharija
Utrinek iz predpandemičnih Okusov ob meji Foto: Leo Caharija

GORICA > Na Trgu sv. Antona, kjer ima svoj dom tudi stojnica goriške občine, bodo tokrat tudi prvič prisotni člani skupnosti Slow food (Presidio Slow food) ter proizvajalci lokalnih dobrot: rebule, goriške rože in sivke.

Kljub pozitivnemu podatku, da se Okusi ob meji vračajo v “običajne” tirnice, goriški župan Rodolfo Ziberna na včerajšnji novinarski konferenci po poročanju Primorskega dnevnika ni skrival, da je bila letošnja organizacija precej bolj komplicirana kot ponavadi. Spomladi je občina imela težave zaradi tega, ker občinski svet ni sprejel proračuna. To je ohromilo priprave; ko je bila ta težava rešena, pa je prišlo do hekerskega napada na občinsko spletno stran. “Prišlo je do tega, da nismo vedeli, kdo je potrdil svojo prisotnost, kdo pa ne. Nismo namreč imeli dostopa do nekaterih elektronskih poštnih predalov. Osebje občinskih uradov, ki opravlja izredno delo, je moralo telefonsko stopiti v stik s številnimi predstavniki stojnic in se prepričati, kdo je potrdil prisotnost, kdo pa ne. Povrhu vsega se moramo tudi spopadati z vse večjimi stroški, tako energentov kot storitev in infrastrukturnih del,” je poudaril župan.


Najbolj brano