V Umag prihajajo hip-hop velikani Wu-Tang Clan

V umaškem kompleksu Stella Maris bo 24. in 25. maja potekal 3. Sea Star festival. Seznam nastopajočih se polni, organizatorji pa so naznanili, da se že napovedanim silam, med njima Svenu Väthu in Nini Kravitz, po novem pridružujejo hip-hop velikani Wu-Tang Clan. Njihov nastop v Umagu bo ekskluziven v celotni Srednji, Južni in Vzhodni Evropi.

Wu-Tang Clan Foto: Vir: Wikipedia
Wu-Tang Clan Foto: Vir: Wikipedia

UMAG > Wu-Tang Clan, ki po besedah organizatorjev veljajo za eno najbolj kultnih in revolucionarnih hip-hop zasedb vseh časov, bodo na glavni oder AddikoTesla v Umagu konec maja stopili po nastopih v Londonu, Berlinu in Parizu. Ravno v maju se bodo namreč, skupaj s Public Enemy, De La Soulom in DJ Premierjem, po Evropi mudili v sklopu turneje Gods of Rap, na kateri obeležujejo novembrsko 25-letnico izida njihovega kultnega albuma Enter the Wu-Tang (36 Chambers).

Med že znanimi gosti letošnjega festivala so mojstra elektronskega beata Sven Väth in Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, prejemnik nagrade za najboljšega techno DJ-ja na ibiških DJ nagradah Ilario Alicante ter avtor najbolj prodajanega techno songa na beatportu Enrico Sangiuliano.

Revija Rolling Stone je Wu-Tang Clan razglasila za "najboljšo rap zasedbo vseh časov", skupina pa je nesporno vplivala tudi na staro gardo hip-hop scene, med katerimi so Jay Z, Nas, Snopp Dogg in The Notorious B.I.G., so sporočili s festivala.

Njegov direktor Sanjin Đukić je dodal: "Gostiti velike Wu-Tang Clan v popolni sestavi ravno ob turneji, s katero obeležujejo 25-letnico enega najpomembnejših albumov v zgodovini, je glasbeni, kulturni in turistični dogodek brez primere. Izredno veliko napora smo vložili v to, da turnejo, ki je rezervirana samo za velike dvorane, pripeljemo k nam in poskrbimo, da zasedba zavije z začrtane poti za kar 2000 kilometrov."


Najbolj brano