V streljanju v Trstu ubita dva policista, štirje policisti so ranjeni

Pred policijsko postajo v Trstu je včeraj prišlo do streljanja, v katerem sta bila ubita dva policista, še štirje policisti pa so ranjeni, je poročal Primorski dnevnik.

 Foto: FOTODAMJ@N
Foto: FOTODAMJ@N

TRST > Huje ranjen je tudi strelec iz Dominikanske Republike, ki so ga skupaj z bratom pripeljali na policijsko postajo zaradi tatvine skuterja. Na postaji je zaprosil, da bi odšel na stranišče, nato pa je policistu izmaknil pištolo in začel streljati, poročata italijanska tiskovna agencija Ansa in avstrijska tiskovna agencija APA.

Izstrelil je šest strelov in ubil dva policista, še štiri pa ranil. Ubita policista sta bila stara 32 in 31 let. Napadalec pa naj bi bil star 28 let.

Napadalec je nato skušal s pištolo pobegniti s policijskim avtom pred kvesturo, vendar so ga drugi policisti ustavili, še piše Ansa. Kot je poročal poročal Primorski dnevnik, je napadalec ležal na tleh in vpil v italijanščini. Brat napadalca je medtem skušal pobegniti, a ni prišel daleč, saj so ga ujeli.

Ob dogodku so se oglasili tudi iz Slovenske kulturno-gospodarske zveze in zaposlenim na tržaški kvesturi izrekli sožalje ob smrti dveh policistov. Kot so zapisali “ta tragičen dogodek znova dokazuje, kako nevaren je poklic policista in razkriva tveganja, ki so jim podvrženi med opravljanjem svojega plemenitega dela”.


Najbolj brano