V preiskavi, ker je s covidom okužil tasta, ki je nato umrl

Na Hrvaškem je v teh dneh precej pozornosti sprožila novica, da je državno tožilstvo uvedlo preiskavo proti 42-letniku, ki lani jeseni ni upošteval odločbe o izolaciji in je s koronavirusom okužil svojega tasta. Ta je v bolnišnici nekaj dni po okužbi umrl.

42-letnik se  lani novembra ni držal  odločbe  o  izolaciji,  po kateri bi 
se moral osamiti v enem od prostorov družinske hiše.  Foto: Danijel Cek
42-letnik se lani novembra ni držal odločbe o izolaciji, po kateri bi se moral osamiti v enem od prostorov družinske hiše.  Foto: Danijel Cek

S hrvaškega državnega tožilstva so sporočili, da je občinsko tožilstvo v Virovitci konec julija uvedlo preiskavo proti 42-letniku, ki mu očitajo hujše kaznivo dejanje zoper zdravje ljudi. Svojega tasta naj bi novembra lani okužil s koronavirusom. Čeprav mu je zavod za javno zdravje zaradi okužbe s covidom odredil izolacijo, tega ukrepa ni upošteval. V družinski hiši se ni izoliral v enem prostoru, temveč se je sprehajal po hiši.

Bil je tudi v stiku s tastom, ki je bil že sicer šibkega zdravja, in ga okužil. Po nekaj dneh so morali tasta zaradi hudih zdravstvenih težav odpeljati v osiješko bolnišnico, kjer je kmalu umrl. Zetu po poročanju hrvaških medijev grozi zaporna kazen.

Z nožem ubil svojega mešanca

Hrvaški mediji pa v rubriki črna kronika poročajo o še eni novici. Policisti iz Zadra so pridržali 38-letnika, ki je z nožem ubil svojega psa mešančka. Zgodilo se je v ponedeljek v kraju Arbanasi pri Zadru. Moški je osumljen kaznivega dejanja mučenja živali, ki je pripeljalo do pogina. Moški je končal v pripornih prostorih zadrske policije. Po slovenskem kazenskem zakoniku je za takšno kaznivo dejanje zagroženo do dveh let zapora.


Najbolj brano