V mrazu in dežju je pred bolnišnico čakal na svojega lastnika

Tolmeški Hachiko. Tako so ljudje poimenovali deset let starega mešančka, ki je pred vhodom v bolnišnico v Tolmeču, mestu na severozahodu Furlanije-Julijske krajine, več dni zvesto čakal na svojega lastnika.

Mešanček Leo je dobil nadimek “tolmeški Hachiko”.
Mešanček Leo je dobil nadimek “tolmeški Hachiko”. 

TOLMEČ > Zgodba, ki se je s facebooka preselila tudi na spletne portale nekaterih večjih italijanskih medijev, govori o brezmejnem prijateljstvu med človekom in psom.

V Tolmeču so ljudje v začetku januarja opazili psa, ki je z žalostnim pogledom in zvit v klobčič več dni kljub mrazu in dežju vztrajal pred vhodom v bolnišnico. Nekdo je na facebooku objavil njegovo fotografijo, kar je pri številnih vzbudilo sočutje do psa. Nekateri so mu prinesli hrano, nekdo drug je stopil v stik z zavetiščem in se pozanimal, ali bi ga lahko sprejeli. Ljudje so bili prepričani, da gre za brezdomega psa, dokler ga ni prepoznala ena od uporabnic facebooka. “To je Fiftyjev pes (takšen je nadimek lastnika). Ne skrbite, povsod mu sledi, zaljubljena sta drug v drugega. Nerazdružljiva prijatelja,” je pomirila zaskrbljene ljubitelje živali.

8. januarja je Leo naposled zapustil svoje začasno bivališče, saj so njegovega lastnika odpustili iz bolnišnice. Številnim se bo pes vtisnil v spomin kot “tolmeški Hachiko”. Tak nadimek so mu nadeli po Hachiku, najslavnejšem japonskem psu pasme akita inu o katerem so leta 1987 na Japonskem posneli film Hachiko Monogatari, leta 2009 pa še dramo Hachi: A Dog's Tale, v kateri je glavno vlogo odigral Richard Gere.


Najbolj brano