V Italiji do smrti pretepli Nigerijca. Mimoidoči so dogodek snemali.

Kot je zjutraj poročal MMC RTVS, je v italjanskem mestu Civitanova Marche, v bližini Ancone, mošk sreddi belega dne na prodajalni ulici do smrti pretepel nigereijskega uličnega prodajalca. Mimoidoči fizično niso posredovali, nekateri so dogajanje le posneli. Mošega so kasneje aretirali.

Fotografija je simbolična

 Foto: Pixabay
Fotografija je simbolična  Foto: Pixabay

CIVITANOVA MARCHE > Pokojni Alika O. naj bi okrog 14. ure prodajal blago na glavni nakupovalni ulici, ko ja napadalec zgrabil njegovo berglo in ga z njo pretepel. Tuji mediji poročajo, da naj bi prodajalec dekle napadalca pozval naj kupi kakšen šal ali mu da nekaj drobiža. Ko naj bi dekletu rekel “bella” oziroma “lepotica”, je napadalcu prekipelo.

Nihče od prisotnih ni fizično posredoval, so pa nekateri poklicali policijo, ki je po prihodu skušala pomagati žrtvi. Prodajalec je na kraju umrl.

S pomočjo uličnih kamer so policisti izsledili 32-letnega moškega. Sumijo ga umora in kraje, saj naj bi žrtvi še ukradel telefon.

39-letni Alika O. je v Italiji živel okrog deset let, bil je poročen in imel osemletnega otroka.

Napad obsodila tudi Melonijeva in Salvini

Župan Tommaso Claudio Corvatta je obsodil napad in “ozračje nestrpnosti, ki v mestu divja že nekaj časa”. Zdravstveni minister Roberto Speranza je kritiziral to, da žrtvi ni nihče pomagal. Enrico Letta, vodja levosredinske Demokratske stranke je prav tako obsodil napad. Upanje, da bo storilec najostreje kaznovan sta izrazila tudi skrajna desničarja in ostra nasprotnika priseljencev Matteo Salvini in Giorgia Meloni.


Najbolj brano