V FJK pozivi k zaprtju maloobmejnih prehodov s Slovenijo

Svetnik za lokalno samoupravo in varnost Furlanije-Julijske krajine Pierpaolo Roberti je izrazil skrb pred vnosom okužb z novim koronavirusom, predvsem tistih, ki bi jih prinašali migranti. Vlado v Rimu je zato pozval, naj takoj zapre vse maloobmejne prehode s Slovenijo, je včeraj poročal Primorski dnevnik.

Če bi zaprli maloobmejne prehode (na fotografiji maloobmejni 
prehod Miren), bi lahko rešili težave, ki so vezane na migracije in 
ki bi lahko poslabšale zdravstveno krizo, je prepričan svetnik za 
lokalno samoupravo in varnost FJK. Foto: Leo Caharija
Če bi zaprli maloobmejne prehode (na fotografiji maloobmejni prehod Miren), bi lahko rešili težave, ki so vezane na migracije in ki bi lahko poslabšale zdravstveno krizo, je prepričan svetnik za lokalno samoupravo in varnost FJK. Foto: Leo Caharija

TRST > Kot je utemeljil Pierpaolo Roberti, bi lahko na tak način bolje nadzorovali prehajanje meje na glavnih prehodih. S tem bi lahko rešili težave, ki so vezane na migracije in ki bi lahko poslabšale zdravstveno krizo, je dodal.

Po njegovem bi lahko policija nadzorovala nezakonito prečkanje meje tudi s pomočjo dronov s termičnimi kamerami.

V FJK sicer v ponedeljek in nedeljo niso potrdili novih okužb ali smrti zaradi novega koronavirusa. V deželi je še 125 aktivnih primerov. Dva pacienta se zdravita na intenzivni negi, v ostalih oddelkih je še sedem ljudi.


Najbolj brano