Upokojenka iz Sežane prevažala migrante

Tržaški obmejni policisti so v ponedeljek dopoldne aretirali 63-letno slovensko državljanko zaradi spodbujanja nezakonitega priseljevanja.

Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek
Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek

TRST > S svojim avtomobilom je nezakonito prepeljala iz Slovenije v Italijo pet prebežnikov, najprej tri, nato pa še dva, pri čemer je zaslužila 1500 evrov, poroča Primorski dnevnik. Gre za pet moških, bangladeških državljanov, starih od 16 do 37 let, ki so jih pospremili v sprejemni center, kjer bodo prestali karanteno. Zaprosili so za mednarodno zaščito. Avtomobil so policisti zasegli.

Žensko so odkrili in aretirali pred supermarketom Famila pri Sv. Soboti. Policisti so opazili tri tuje državljane na avtobusni postaji, pred tem pa avtomobil slovenskih registrskih tablic, ki je zapustil parkirišče supermarketa, kar se jim je zazdelo sumljivo. Sklenili so zato nadzorovati območje v civilu, pri čemer so bili uspešni, saj so že po približno eni uri spet zagledali omenjeni avtomobil z dvema potnikoma. Po legitimaciji so voznico aretirali in prepeljali v tržaški zapor. Gre za upokojenko, ki je v zadnjem obdobju prebivala v Sežani, migrante pa naj bi redno peljala čez mejo že več mesecev, še dodaja Primorski dnevnik.


Najbolj brano