Tudi druga dražba je bila neuspešna

Tudi na torkovi drugi dražbi palače Carciotti ni bilo nobenega kupca. Izklicna cena je bila 19,9 milijonov evrov, a desetodstotni popust v primerjavi s prvo septembrsko dražbo (22,7 milijonov evrov) ni pomagal, da bi prestižno palačo prodali.

Štirizvezdični hotel, ki si ga tako želijo urediti v palači Carciotti, bo 
tako moral še malo počakati. Foto: Vir: Primorski dnevnik
Štirizvezdični hotel, ki si ga tako želijo urediti v palači Carciotti, bo tako moral še malo počakati. Foto: Vir: Primorski dnevnik

TRST > Štirizvezdični hotel, ki si ga tako želijo urediti v palači Carciotti, bo tako moral še malo počakati, poroča Primorski dnevnik.

Prva javna dražba je sicer potekala konec septembra, interesenti pa so bili takrat vabljeni, da vplačajo varščino v vrednosti deset odstotkov izhodiščne cene. Od visokih pričakovanj ni bilo nič. Tržaški župan Roberto Dipiazza je po neuspelem poskusu izjavil, da ni presenečen, saj se mu izhodiščna cena zdi previsoka. Takrat je napovedal, da bodo drugo dražbo organizirali čim prej. In to jim je tudi uspelo, saj je bila dražba na programu točno dva meseca po prvi. A tudi ta je bila neuspešna.


Najbolj brano