Tržaški Twin Peaks z Ambro Angiolini in Giorgiom Pasottijem

Območje med Miljami in Devinom je bilo poleti prizorišče snemanja filmske nadaljevanke Il silenzio dell'acqua (Tišina vode), ki jo bodo predvidoma prihodnjo pomlad predvajali na Mediasetovi tv-mreži Canale 5. Glavno vlogo igrata Ambra Angiolini, ki je (tudi med slovenskimi gledalci) zaslovela kot najstniška voditeljica oddaje Non è la Rai, in Giorgio Pasotti.

Ambra Angiolini bo v filmski nadaljevanki odigrala vlogo detektivke Luise. Foto: FOTODAMJ@N
Ambra Angiolini bo v filmski nadaljevanki odigrala vlogo detektivke Luise. Foto: FOTODAMJ@N

SESLJAN > Med Miljami in Devinom je poleti iz filmskih potreb nastala nova obalna vas, Castel Marciano, kjer pride do skrivnostnega izginotja šestnajstletne Laure, ki jo naposled najdejo mrtvo. Umor, ki pretrese prebivalce navidezno čisto preproste vasice, preiskujeta detektivka Luisa (Ambra Angiolini) in policist Andrea (Giorgio Pasotti). Tragični dogodek bo le kaplja čez rob, ki bo razkrila vaške skrivnosti.

“Potrebovali smo morje, saj je absolutni protagonist, ki tiho buči, tako kot duše ljudi, ki nastopajo v nadaljevanki. In nekoliko zakoten, nepoznan, a nadvse očarljiv kraj, ki smo ga umetno sestavili tu v Trstu, pravzaprav v naseljih okrog njega,” je dejal Pier Belloni, ki je za družbo Mediaset podpisal režijo filmske nadaljevanke v osmih delih. V policijskem komisariatu, v katerega se je med septembrskim snemanjem spremenil deželni turistični informativni urad v Sesljanu, je novinarjem priznal, da je snemanje doživljal kot počitnice; s seboj je pripeljal vespo, da se je lahko prosto premikal po Obalni cesti in po Krasu.

Protagonista Ambra Angiolini in Giorgio Pasotti z režiserjemPierom Bellonijem (v sredini).

Ambra Angiolini (sicer partnerka Juventusovega trenerja Massimiliana Allegrija), je spregovorila o svojem liku, Pasotti pa je predstavil svojega razdvojenega policista, ki ga dogodek, v katerega so vpleteni sovaščani, prijatelji in celo sin, povsem zbega.

Nasprotno od pričakovanj se protagonista na koncu ne zaljubita. “Da ne bi banalizirali po svoje že napete zgodbe,” je pojasnil režiser, ki se je zgledoval po anglosaški oziroma skandinavski filmografiji, čeprav - kot je dodala Angiolinijeva - se Italijani veliko bolj poglabljajo v človeško dušo. Scenarij, ki sicer zelo spominja na kultno televizijsko nadaljevanko Twin Peaks, sta podpisala Jean Ludwigg in Leonardo Valenti.

Snemanja, ki se je začelo 18. junija, še ni konec; igralska ekipa bo na tem koncu vse do 24. septembra. Zgodbo o molku človekove duše, ki jo razganjajo strasti, skrite laži in tegobe, bodo gledalci spoznali morda že prihodnjo spomlad na televizijski mreži Canale 5.

SARA STERNAD, Primorski dnevnik


Najbolj brano