Trst postal največji filmski set doslej

Trst se je te dni spremenil v večji filmski set oziroma v največjega doslej. V mestu namreč snemajo nadaljevanje celovečerca The Old Guard 2 za platformo Netflix, v katerem nastopata hollywoodski zvezdnici Charlize Theron in Uma Thurman.

Snemalna ekipa na morju Foto: FotoDamj@n
Snemalna ekipa na morju Foto: FotoDamj@n

TRST > Filmska ekipa je že nekaj dni v Trstu. Včeraj dopoldne so varnostniki v poletni vročini izolirali širše območje mestnega nabrežja, prepovedano je bilo celo prečkanje in sprehajanje na pločnikih ob morju. Snemalna ekipa je na pomol postavila več črnih paviljonov, okrog pomola pa so po morju drveli motorni čolni s snemalci in drugimi člani ekipe, morda tudi s kakšnim znanim igralcem ali igralko na krovu, piše Primorski dnevnik.

V mestu - tudi v Ulici Foschiatti, ki je čez noč postala “francoska” - namreč za platformo Netflix snemajo drugi del celovečerca The Old Guard 2 v režiji Victorie Mahoney, v kateri nastopata znani hollywoodski igralki, Južnoafričanka Charlize Theron in Američanka Uma Thurman. Pa tudi preverjena mednarodna zasedba, v kateri so Italijan Luca Marinelli, Anglež Chiwetel Ejiofor, Belgijec Matthias Schoenaerts, Američanka Kiki Layane in Malezijec Henry Golding.

Zvezdnici naj bi bili nastanjeni v tržaškem Grand Hotel Duchi d'Aosta. Theronova naj bi s seboj pripeljala osebnega kuharja, čeprav v omenjenem hotelu skrbi za lačne goste prejemnik dveh Michelinovih zvezdic Matteo Metullia.

Snemalna ekipa naj bi štela kar 500 ljudi, ki so zasedli hotelske sobe do Tržiča, v Trst pa so prispeli z zakupljenim sobotnim vlakom iz Rima. Nato naj bi se preselili na jezero Como, jeseni pa nazaj v Rim.

Prvi del nadaljevanke The Old Guard so posneli leta 2020, ko je Thernova zaigrala temnolaso Andromake, nesmrtno vodjo fantastične zgodbe iz stripa ameriškega avtorja Grega Rucke.


Najbolj brano