Še več italijanskih dežel v sproščanje omejitev

Zaradi padanja števila okuženih z novim koronavirusom bodo v še več italijanskih deželah pristopili k sproščanju omejitev, ki so jih sprejeli za preprečevanje širjenja tega virusa. Od ponedeljka bodo v t. i. beli coni z najmilejšimi ukrepi še Ligurija, Benečija (Veneto), Umbrija in Abruci.

Še vedno bo treba v Italiji nositi zaščitno masko, in sicer tako v 
notranjosti kot na prostem, ter ohranjati predpisano medsebojno 
razdaljo Foto: Danijel Cek
Še vedno bo treba v Italiji nositi zaščitno masko, in sicer tako v notranjosti kot na prostem, ter ohranjati predpisano medsebojno razdaljo Foto: Danijel Cek

RIM > Na belo obarvanih območjih med drugim odpade nočna omejitev gibanja, ki je bila uvedena novembra lani. Od začetka tega tedna so bele že Sardinija, Molize in Furlanija-Julijska krajina, ki meji na Slovenijo, medtem ko je preostali del države še vedno obarvan rumeno.

Italijanska vlada se medtem pripravlja na nadaljnje sproščanje ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19, saj naj bi bile od 21. junija belo obarvane vse dežele razen Doline Aoste.

Še vedno pa bo treba nositi zaščitno masko, in sicer tako v notranjosti kot na prostem, ter ohranjati predpisano medsebojno razdaljo.

Zdravstveni strokovnjaki govorijo o nadaljnjem izboljševanju položaja glede okužb v Italiji. Sedemdnevna pojavnost je v zadnjem tednu padla s 47 na 32 okužb na 100.000 prebivalcev. Zmanjšuje se tudi obremenitev bolnišnic z bolniki s covidom-19.


Najbolj brano