Rečanka bo od mestne uprave dobila odškodnino za uničene škornje

Rečanka Ivana Miletić je zmagala v sporu z upravo mesta Reka, ki bo morala svoji someščanki plačati odškodnino za škornje, ki si jih je lani uničila na vhodnih vratih v mestni poslovni prostor. Škornjev ni bilo več možno popraviti, škoda pa je bila ocenjena na 1850 kun (255 evrov).

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

ZAGREB, REKA > Ivana Miletić si je decembra lani, ko je odhajala iz fotografskega ateljeja, uničila škornje in nogavice na kovinskem pragu, ki je na vhodnih vratih preprečeval vdor vode v primeru dežja. Za reški časnik Novi list je povedala, da je “nadstrešek razrezal usnje na škornju kot rezilo”.

Po dogodku je poiskala pomoč čevljarjev, ki so vsi po vrsti zatrdili, da popravilo ni možno. Najemnik fotografskega ateljeja je zavračal odgovornost, češ da je mesto lastnik prostora. Po prvem zahtevku za odškodnino so iz mestne uprave odgovorili, da niso odgovorni za škodo, je na svoji spletni strani poročal časnik.

Miletićeva ni obupala, temveč ji je uspelo dokazati, da je lastnik prostora dolžan povrniti škodo, ki je nastala. Glede na to, da so bili škornji znamke ugg uničeni, je mestna uprava za gradnjo in vzdrževanje objektov za javne, poslovne in stanovanjske namene ugotovila, da je treba odškodnino ob predložitvi računa za nove škornje izplačati.

Župan Reke Vojko Obersnel je dogovor o poravnavi podpisal, Miletićeva pa čaka na izplačilo denarja za uničeno premoženje, je še zapisal Novi list.


Najbolj brano