Razkrinkali so tihotapce in zasegli 851.000 litrov goriva

Goriški finančni stražniki so razkrinkali mrežo kriminalcev, ki so tihotapili gorivo iz Vzhodne Evrope v Italijo. Aretirali so tri tihotapce, ovadili pa 83 oseb.

Goriški finančni stražniki so v sklopu preiskave  nadzorovali 
promet na mejnih prehodih s Slovenijo ter pri cestninskih postajah 
v Vilešu, Tržiču in Foljanu. Foto: Primorski dnevnik
Goriški finančni stražniki so v sklopu preiskave nadzorovali promet na mejnih prehodih s Slovenijo ter pri cestninskih postajah v Vilešu, Tržiču in Foljanu. Foto: Primorski dnevnik

GORICA > V okviru preiskave Traffic 2 so zasegli osem tovornjakov, 28 polpriklopnikov in 851.000 litrov goriva oziroma mineralnega olja.

Aretirali so tri tihotapce, ovadili pa so 83 oseb, od tega 50 tujcev in 33 italijanskih državljanov iz Milana, Bocna, Gorice, Benetk, Perugie, Rima, Latine, Foggie, Taranta, Neaplja, Catanie in Caltanissette, ki so državno blagajno oškodovali za približno 600.000 evrov davkov. Skupna vrednost zasega pa znaša več kot tri milijone evrov.

Goriški finančni stražniki so v sklopu preiskave skrbno nadzorovali promet na mejnih prehodih s Slovenijo ter pri cestninskih postajah v Vilešu, Tržiču in Foljanu, piše Primorski dnevnik.


Najbolj brano