Priljubljenemu hrvaškemu pevcu tožilstvo očita krivdo za smrt pešca

Na zadnji dan lanskega leta je zoper priljubljenega hrvaškega pevca Tonyja Cetinskega puljsko tožilstvo vložilo obtožnico zaradi prometne nesreče, v kateri je 3. novembra leta 2017 umrl 62-letni pešec.

Tony Cetinski se bo na sodišču moral zagovarjati zaradi obtožbe, 
da je novembra 2017 v Rovinju povzročil nesrečo s smrtnim 
izidom.
Tony Cetinski se bo na sodišču moral zagovarjati zaradi obtožbe, da je novembra 2017 v Rovinju povzročil nesrečo s smrtnim izidom. 

ROVINJ > Obtožnica pevcu očita, da je izzval prometno nesrečo s smrtnim izidom. V nesrečno Pusto ulico v središču Rovinja naj bi v nepreglednem zavoju zapeljal, ne da bi ustrezno zmanjšal hitrost. Če bi ravnal po predpisih, bi pravočasno lahko ustavil vozilo in ne bi povozil moškega, ki je ležal na tleh, navaja obtožnica. O pokojnem 62-letniku, ki je po odhodu iz bližnjega lokala obležal na ulici, so mediji zapisali, da je bil v slabem zdravstvenem stanju in pijan.

V primeru, da bi mu dokazali krivdo, bi pevcu grozila zaporna kazen od enega do osmih let, pišejo hrvaški mediji. “Če mi bo v nadaljnjem postopku dokazana krivda, sem za svoje domnevne napake pripravljen odgovarjati,” je izjavil Cetinski, ki sicer meni, da ni kršil prometnih predpisov, saj da v tako ozki ulici ni mogoče voziti hitro.


Najbolj brano