Prijeli četverico tihotapcev s slovenskimi vozili

Pred dnevi so poskus tihotapljenja prebežnikov, v katerega je bil vpleten komaj polnoletni slovenski državljan, preprečili tudi tržaški mejni policisti.

Fotografija je simbolična. Foto: PU Maribor
Fotografija je simbolična. Foto: PU Maribor

TRST > Na Katinari so sredi minulega tedna prijeli 19-letnega Slovenca A. B., 24-letnega Makedonca P. A. in Bolgara V. S. in J. P., stara 19 in 24 let. Po naših podatkih vsi štirje, tudi trije tujci, živijo na obalnem in goriškem območju. Čez mejo so se pripeljali s štirimi avtomobili slovenske registracije.

Prvo vozilo je bilo predhodnica ostalim trem, s katerimi so peljali dvanajst prebežnikov, turških državljanov kurdske narodnosti in Bengalcev. Tržaški policisti, ki so bili na terenu v civilu, so na dogajanje postali pozorni, ko so opazili prvo vozilo slovenske registracije, v katerem je bil samo voznik. Z ustrezne razdalje so ga nato spremljali in že nekaj minut kasneje so dobili potrditev svojih sumov. Prvemu avtomobilu so se kmalu pridružila še preostala tri vozila, v katerih so bili poleg voznikov prebežniki.

Policisti so takrat stopili v akcijo in vse prijeli. Štirje tihotapci tujcev so končali v koronejskem zaporu, vozila so jim zasegli, prav tako denar, ki so ga našli med preiskavo. Proti dvanajstim prebežnikom pa so sprožili postopek zaradi kršenja zakonodaje o priseljevanju. Spomnimo, pred dnevi so zaradi tihotapljenja prebežnikov tržaški policisti prijeli tudi 63-letno Slovenko z ljubljanskega območja, ki živi v Sežani.


Najbolj brano