Po Italiji novi napisi CasaPound, tokrat proti italijanskim partizanom

Italijansko neofašistično gibanje CasaPound je ponoči v več kot sto krajih po Italiji, tudi v Trstu, izobesilo nove napise v zvezi s fojbami, tokrat proti italijanskemu združenju partizanov (ANPI). Na napisih z logotipom gibanja piše: "ANPI brani titovce? Zanikanje in denar".

Italijansko neofašistično gibanje CasaPound je ponoči v več kot sto 
krajih po Italiji, tudi v Trstu, izobesilo nove napise v zvezi s 
fojbami, tokrat proti italijanskemu združenju partizanov (ANPI). Foto: Vir: Primorski dnevnik
Italijansko neofašistično gibanje CasaPound je ponoči v več kot sto krajih po Italiji, tudi v Trstu, izobesilo nove napise v zvezi s fojbami, tokrat proti italijanskemu združenju partizanov (ANPI). Foto: Vir: Primorski dnevnik

TRST > V Trstu so po pisanju Primorskega dnevnika napis opazili na pročelju pokrite tržnice, tržaška občinska uprava pa je že poskrbela za odstranitev.

CasaPound je podobne transparente izobesil že v noči na ponedeljek ob dnevu spomina na žrtve fojb. Na napisih v več kot sto krajih po Italiji je pisalo "Titovi partizani, zločinci in morilci". Te transparente so med drugim nalepili na pročelji Prosvetnega doma na Opčinah in občinskega gledališča Franceta Prešerna v Boljuncu, opazili pa so jih tudi na avtobusni postaji v Miljah ter drugod.

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so napise v ponedeljek označili za mazaško akcijo, s katero CasaPound izkazuje svojo nestrpnost do Slovencev in do trpljenja slovenskega naroda pod fašizmom. Ob tem so zahtevali ukrepanje italijanskih oblasti. Ostro so se odzvali tudi v krovnih organizacijah slovenske manjšine v Italiji.


Najbolj brano