Plaža rezervirana samo za goste Portopiccola?

Kot kaže, na plažah sesljanskega turističnega naselja Portopiccolo ni možno prosto poležavati. Kopalci se lahko po obali sprehodijo, svojih brisač pa ne smejo razgrniti na glavnih plažah, kvečjemu se lahko sprehodijo do tiste na meji z Botanjkom, poroča Primorski dnevnik.

Kot kaže, na plažah sesljanskega turističnega naselja Portopiccolo 
ni možno prosto poležavati. Foto vir: arhiv Portopiccolo
Kot kaže, na plažah sesljanskega turističnega naselja Portopiccolo ni možno prosto poležavati. Foto vir: arhiv Portopiccolo 

DEVIN > Devinsko-nabrežinski občinski svetnik Demokratske stranke Massimo Veronese je na sredinem zasedanju občinskega sveta od županje Daniele Pallotta želel izvedeti, zakaj lastniki naselja ne izvajajo določil, ki jih predvideva urbanistična konvencija za območje 8, se pravi za Sesljanski zaliv, oziroma zakaj ne dovoljujejo, da so plaže v naselju proste in brezplačne.

Marsikateri občan naj bi ga opozoril, da osebje naselja vabi kopalce, naj se umaknejo na plažo po bazenih, torej na tisto ob koncu naselja, češ da je ostala z ležalniki in senčniki opremljena plaža namenjena izključno gostom Portopiccola; na prepoved opozarjajo tudi table.

O tem, da niti urbanistična konvencija niti tehnični predpisi občinskega podrobnega prostorskega načrta ne vključujejo te obveze, je Veroneseju pojasnil občinski odbornik za urbanistiko in infrastrukturna dela Lorenzo Pipan, ki je neuspešno preučil tudi druge občinske dokumente in sprejete amandmaje, še poroča Primorski dnevnik.


Najbolj brano