Pihalni orkester Koper navdušil splitsko Rivo

Koprski godbeniki so se udeležili mednarodnega festivala Solin Brass Fest pri Splitu, kjer so v petek nastopili s koncertnim programom, v soboto pa so korakali po splitski promenadi in navdušili tamkajšnje občinstvo.

V soboto so korakali po splitski promenadi in navdušili tamkajšnje 
občinstvo.   Foto: Miroslav Lelas
V soboto so korakali po splitski promenadi in navdušili tamkajšnje občinstvo.  Foto: Miroslav Lelas

SPLIT > Z izborom koračnic in drugih melodij so popestrili dogajanje na eni najlepših promenad na Jadranu. Od Marmontove ulice mimo Pjace in Voćnog trga, pa vse do znamenite Rive s številnimi vmesnimi glasbenimi postanki, kjer jim je publika navdušeno ploskala.

V polni dvorani gledališča Bašte Gašpić pa so s koncertnim programom nastopili v petek, skupaj s Pihalnim orkestrom HKUD “Seljačka Sloga” Trebižat iz Bosne in Hercegovine in Pihalnim orkestrom Pirovac iz Hrvaške.

Dirigent Boris Benčič, ki je vodenje orkestra prevzel šele pred dobrim mesecem, je bil navdušen: “Prvič smo bili v Solinu in Splitu in moram priznati, da je bila atmosfera fantastična. Na koncertu smo najprej predstavili naš tekmovalni program, potem pa v drugem delu prešli na lahkotnejše melodije. In občinstvo se je res lepo odzvalo. Odlično smo se počutili v takem toplem ambientu.”


Najbolj brano