Obeta se neposredna železniška povezava med Benetkami in Ljubljano

Pri italijanskih železnicah Trenitalia razmišljajo, da bi neposredno železniško povezavo s svojimi hitrimi vlaki Frecciarossa vzpostavili tudi s Slovenijo. Potnike naj bi vozil med Benetkami in Ljubljano.

Pri italijanskih železnicah Trenitalia razmišljajo o vzpostavitvi 
neposredne železniške povezave s hitrimi vlaki  med Benetkami 
(na fotografiji) in Ljubljano. Foto: Lea Kalc Furlanič
Pri italijanskih železnicah Trenitalia razmišljajo o vzpostavitvi neposredne železniške povezave s hitrimi vlaki med Benetkami (na fotografiji) in Ljubljano. Foto: Lea Kalc Furlanič

LJUBLJANA, BENETKE > Pri Trenitalii so pred kratkim s svojimi hitrimi vlaki povezali Italijo in Španijo ter Francijo, v sredo pa bodo zapeljali tudi na železniški progi od beneške železniške postaje Mestre do Opčin pri Trstu in nazaj. Zdaj razmišljajo še o vzpostavitvi neposredne železniške povezave s hitrimi vlaki Frecciarossa med Benetkami in Ljubljano.

O možnosti sodelovanja s Slovenskimi železnicami so se začeli pogovarjati v teh dneh, so na svojih spletnih straneh objavile italijanske železnice. Na Slovenskih železnicah so te informacije potrdili, več informacij pa za zdaj ne razkrivajo.

Italija in Slovenija sta že imeli neposredno železniško povezavo: med 14. decembrom 2004 in 1. aprilom 2008 je med železniško postajo Santa Lucia v Benetkah in Ljubljano vsak dan vozil Eurocityjev vlak, so še spomnili pri Trenitalii.


Najbolj brano