Negotovost med novinarji tržaškega dnevnika Il Piccolo

Novinarji tržaškega dnevnika Il Piccolo so vse bolj zaskrbljeni zaradi razmer, v katerih delajo. Njihov sindikalni odbor opozarja na nenehno krčenje stroškov, ki slabo vpliva na kakovost časnika.

Novinarji dnevnika Il Piccolo niso zadovoljni z delovnimi razmerami v novih prostorih na Ulici Mazzini 14 v središču Trsta. Foto: FOTODAMJ@N/primorski.eu
Novinarji dnevnika Il Piccolo niso zadovoljni z delovnimi razmerami v novih prostorih na Ulici Mazzini 14 v središču Trsta. Foto: FOTODAMJ@N/primorski.eu

TRST > Kot danes poroča Primorski dnevnik, novinarji Il Piccola pri založniku, skupini Gedi News Network, pogrešajo razvojni načrt in prenovo znotraj časnika, namesto tega so deležni krčenja stroškov.

Med drugim opozarjajo na to, da od prehoda v lastništvo turinske Stampe večina vsebine ne nastaja več v krajevnih uredništvih, temveč jih pripravljajo avtorji, ki “so v Trstu neznanci”.

Ob že tako zmanjšani motiviranosti urednikov in novinarjev so tu še za delo neustrezne razmere v prostorih na Ulici Mazzini 14, kamor se je dnevnik preselil v začetku oktobra. Poleg tega, da obnovitvena dela še niso zaključena, imajo tudi težave z ogrevanjem, z dostopnostjo arhiva ter z delovanjem telefonskega in računalniškega omrežja, še poroča Primorski dnevnik.


Najbolj brano