Nasilna negovalka si je prislužila dve leti zapora

68-letna gruzijska državljanka bo morala zaradi nasilnega vedenja do svoje več kot osemdesetletne varovanke v koronejskem zaporu presedeti dve leti. Taka je namreč kazen, ki ji jo je določil sodnik za predhodne obravnave Luigi Dainotti, potem ko so jo novembra aretirali.

68-letna gruzijska državljanka bo morala zaradi nasilnega vedenja 
do svoje več kot osemdesetletne varovanke v koronejskem zaporu 
presedeti dve leti. (Foto vir: Primorski dnevnik)
68-letna gruzijska državljanka bo morala zaradi nasilnega vedenja do svoje več kot osemdesetletne varovanke v koronejskem zaporu presedeti dve leti. (Foto vir: Primorski dnevnik) 

TRST > Da nekaj ni v redu, je ugotovila hčerka starejše varovanke, saj je opazila, da je mama vse bolj tiha, boječa in zaprta vase. Svoje skrbi je delila z lokalno policijo, enota za boj proti nasilju, zalezovanju in zlorabam pa se je lotila preiskave, poroča Primorski dnevnik. Nasilna ravnanja negovalke so policistom potrdili tudi sosedje, velik delež pa so pri razkrinkanju dogajanja imela prisluškovanja in skrite kamere v stanovanju varovanke. Ti so razkrili strašljivo ravnanje za domačimi stenami - negovalka je svojo nebogljeno varovanko zmerjala, odrivala, vlekla jo je za lase in ji prisolila tudi več klofut. V borih nekaj dneh je bilo zbranega gradiva čisto dovolj za utemeljitev pripora, dodaja časnik.

Nasilno negovalko so že novembra privedli v koronejski zapor. Dolžijo jo med drugim tudi kraje, saj je iz hiše starejše varovanke izginilo več draguljev, skupaj s hčerko, ki je ravno tako negovalka v Trstu, pa so jo med preiskavo zasačili, ko je v krajevnem supermarketu kradla blago s polic, še poroča Primorski dnevnik.


Najbolj brano