V nočni eksploziji v Gorici umrle tri osebe

V Gorici je danes okrog 4. ure zjutraj prišlo do silovite eksplozije v stavbi s hišno številko 72 v Ulici 20. septembra, v neposredni bližini Kulturnega centra Lojze Bratuž.

V eksploziji, ki je odjeknila okrog 4. ure ponoči, so po neuradnih 
podatkih umrli trije ljudje. Foto: Pierluigi Bumbaca
V eksploziji, ki je odjeknila okrog 4. ure ponoči, so po neuradnih podatkih umrli trije ljudje. Foto: Pierluigi Bumbaca

GORICA > Eksplozija je bila tako silovita, da je hišo, ki je bila del povezanega niza stavb, razneslo skoraj v celoti. V hiši sta bili dve stanovanji. Kot smo izvedeli, naj bi v nadstropju živela 43-letna ženska in 45-letni moški iz Vrtojbe, v pritličnem pa 50-letni moški. Vsi trije so v eksploziji izgubili življenje. Gasilci so iz ruševin najprej izvlekli trupli prvih dveh, nekaj ur zatem so našli še tretjega.

Po besedah domačinov je bila stavba nedavno obnovljena. Domnevni razlog za eksplozijo naj bi bilo uhajanje plina.

Stavba v Ulici 20. septembra pred eksplozijo

V deželnem svetu so se žrtev eksplozije v Gorici spomnili z enominutnim molkom. Predsednik FJK Massimiliano Fedriga je izjavil, da je danes nedopustno umreti v takih nesrečah.

Goriški župan Rodolfo Ziberna je prekinil počitnice v tujini, zato da se pobliže seznani s tragedijo in njenimi posledicami. Povedal je, da ga je dogodek močno pretresel. Zahvalil se je gasilcem, civilni zaščiti, silam javnega reda in reševalcem službe 118.


Najbolj brano