Močan naliv v pomoč gasilcem, stanje se izboljšuje

Velik požar, ki je od 12.40 divjal na območju Devina in se kasneje razširil proti Sesljanu, se umirja. Kot poroča Primorski dnevnik, so v pomoč padavine, ki jih je v Tržaški zaliv prinesla hladna fronta.

Dobrodošel popoldanski naliv je gasilcem olajšal delo. Foto: FOTODAMJ@N
Dobrodošel popoldanski naliv je gasilcem olajšal delo. Foto: FOTODAMJ@N

DEVIN, SESLJAN > Požar se je okrog 12.40 vnel tik za avtocestnim počivališčem pri Devinu, v kratkem pa se je s pomočjo vetra razširil proti Sesljanu in se začel približevati območju Rilkejeve poti. Gasilcem na terenu sta priletela na pomoč dva helikopterja in kasneje kanader iz Genove.

Gasilci so spravili pod nadzor del požara, ki se je približal hišam v Devinu. So pa pristojne oblasti odredile evakuacijo približno 1000 gostov kampa v Sesljanu v nabrežinsko telovadnico. Na območju Devina se je širil gost dim, zato so pristojni prebivalce pozvali, naj ne zapuščajo svojih domov, v nasprotnem primeru pa so priporočili nošnjo zaščitne maske FFP2.

Pri gašenju požarišč je nato bil v pomoč popoldanski naliv, s katerim se je stanje izboljšalo.

Zaradi požara je družba Autovie Venete zaprla avtocesto med Sesljanom in Tržičem v smeri Benetk (vozila izločajo pri Sesljanu), medtem ko v obratni smeri vozila izločajo pri Vilešu, potem ko so jih prvotno pri Tržiču. Ob 13.30 so dodatno zaprli izvoz in uvoz tudi pri Redipulji.

Prekinili so tudi železniški promet med Trstom in Tržičem.


Najbolj brano